SEO Optimizacija

SEO OPTIMIZACIJA

ZAŠTO JE VAŠOJ INTERNET PREZENTACIJI POTREBNA SEO OPTIMIZACIJA

DV Design je digitalna agencija sa kompletnom uslugom internet marketinga, višegodišnjim iskustvom i brojnim priznanjima i nagradama. Specijalizovani smo za usluge web i grafičkog dizajna, brendiranja, SMM i SEM promocije, usluge SEO optimizacije sajta isključivo uz primenu organskih tehnika koje predlaže Gugl, kao i druge usluge iz oblasti internet marketinga.

KOJI JE GLAVNI CILJ SEO OPTIMIZACIJE SAJTA?

Profesionalni web dizajn nije dovoljan da bi vaš sajt bio posećen, neophodno je da kada korisnici unesu određenu ključnu reč u polje za pretragu pronađu baš vaš web sajt među prvima u rezultatima pretrage. Uloga SEO optimizacije je usmerena upravo ka tome da vaš web sajt privuče što više ciljanih posetilaca sa internet pretraživača.

Da li ste znali…?
– 70% korisnika koji pretražuju određeni pojam otvaraju samo prva 3 rezultata,
– 90% korisnika koji pretražuju ne idu dalje od prve strane.

ZAŠTO JE SEO OPTIMIZACIJA TOLIKO VAŽNA?

Bez obzira na to da li vaš sajt obezbeđuje informacije ili nudi proizvode i usluge, većina posetilaca će koristiti pretraživače da bi vas pronašla. Samo će mali broj ljudi koji su čuli za vašu firmu tražiti baš po adresi sajta.

Kvalitetnom optimizacijom povećava se posećenost vašeg web sajta, što može dovesti do većeg broja poziva i upita, ali i do srazmernog povećanja interesovanja za vašim uslugama i proizvodima. Budžet koji uložite u SEO optimizaciju sajta može vam se višestruko vratiti kroz dodatni profit koji ćete ostvariti na osnovu bolje pozicije u rezultatima pretrage.

Živimo u vremenu u kome internet uzima sve veći marketinški deo kolača postajući najdominantniji medij za promociju i oglašavanje. U poređenju sa konvencionalnim načinima oglašavanja, internet pruža mnogo više mogućnosti da doprete do svojih potencijalnih klijenata. Gugl pretraga je šansa da budete viđeni, a da bi se stvorila čvrsta i dobra pozicija neophodna je upotreba odgovarajućih tehnika koje će doprineti postizanju najboljih rezultata.

Sajtovi koji su optimizovani na pravi način imaju više od 80% poseta sa pretraživača. Promet na internetu je većim delom vođen na osnovu rezultata pretrage na komercijalnim pretraživačima, kao što su Google, Bing ili Yahoo.

Ukoliko se vaš sajt ne pojavljuje u pomenutim pretraživačima prilikom unosa ključnih reči u polje za pretragu, možete da izgubite neverovatan broj posetilaca a samim tim potencijalne kupce vašeg proizvoda ili korisnike vaših usluga.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite svom biznisu, SEO optimizacija sajta za Gugl je nezaobilazna.

ZAŠTO JE DOBRO ODLUČITI SE ZA USLUGE SEO OPTIMIZACIJE SAJT ZA GOOGLE:

 • Visok procenat povrata investicija. – U odnosu na ostale vidove marketinga, SEO optimizacija ima najveći procenat povrata investicija (eng. ROI – Return On Investment). Drugim rečima, sajt optimizovan u skladu sa gugl standardima, ima tendenciju da se visoko rangira u pretrazi a to može vašem biznisu doneti mnogo više novca nego što ste uložili.
 • Bolje korisničko iskustvo. – Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na sajtu postaju sve važniji faktor rangiranja. Dobro optimizovan sajt usmeren je ka izvlačenju maksimuma tako da se obezbedi što bolje korisničko iskustvo, predstave ponuđeni proizvodi i usluge na najbolji mogući način ali i da se ubedi posetilac da baš vas kontaktira.
 • Veća poseta sajta. – Sajtovi koji se nalaze u vrhu pretrage na pretraživačima imaće mnogo veći broj poseta. Veći broj korisnika kao i veći broj strana koje oni pregledaju prilikom posete imaju veliki uticaj na autoritet sajta a što direktno utiče na pozicioniranje u pretrazi. Bolja pozicija u pretrazi veća šansa za vaš biznis.
 • Veća vidljivost i bolja prodaja. – Zahvaljujući visokim pozicijama na pretraživačima a šta je nastalo kao rezultat implementiranja i zadovoljavanja mnogobrojnih SEO pravila i preporuka, dolazi do bolje i veće vidljivosti sajta. Ukoliko je sajt napravljen tako da prezentuje proizvode i usluge na pravi način, veća vidljivost dovešće do više poseta, što direktno povlači i više prodatih proizvoda ili usluga.
 • Mogućnost targetiranja. – Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije sajta jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite. Bitna karakteristika jeste da se pruža mogućnost targetiranja na osnovu geografske lokacije što daje mogućnost pozicioniranja u pretrazi za prethodno definisan grad, državu ili regiju.
 • Niska cena SEO usluga. – U odnosu na druge oblike marketinških aktivnosti, ulaganje u ovaj vid marketinga predstavlja najbolju investiciju. Za novac koji uložite dobijate trajno bolju poziciju na pretraživačima, više poseta sajta, doprinosite građenju svog brenda, a što kao krajnji rezultat može da ima više prodatih proizvoda ili usluga. Uložen novac u ovaj vid usluga predstavlja ne samo jednu od najboljih i najjeftinijih investicija, već i investiciju koja vam se može vratiti višestruko i na duge staze donositi konstantan profit.

PROCES OPTIMIZACIJE I METODOLOGIJA:

 1. Konsultacije

  Konsultacije sa našim timom stručnjaka koji će napraviti detaljnu procenu trenutnog stanja vašeg web sajta i odrediti dugoročnu strategiju za optimizaciju i promociju

 2. Istraživanje ključnih reči.

  Detaljno istraživanje ključnih reči za koje bi vaš web sajt trebalo da se rangira u SERP

 3. Istraživanje konkurencije.

  Istraživanje konkurenata, analitika uz poseban osvrt na planiranje i pokretanje kampanje za promociju

 4. On-page optimizacija

  Podrazumeva sređivanje i implementaciju mikroformata Schema.org, validaciju kôda, sređivanje naslova, meta elemenata, optimizaciju performans i učitavanja stranica.

 5. Marketing sadržajem

  Pisanje i dodavanje kvalitetnog i relevantnog sadržaja u okviru vašeg web sajta, pokretanje bloga i određivanje kategorija i potkategija u zavisnosti od ciljne grupe krajnjih korisnika

 6. Off-page optimizacija

  Određivanje off-page strategije, promocija, otvaranje i vođenje naloga kompanije na društvenim mrežama, pokretanje kampanje za izgradnju povratnih linkova na blogovima u sličnoj branši (eng. niche)i sa sličnom tematikom.

 7. Lokalizacija firme

  Prijavljivanje na Google mape, otvaranje stranice kompanije na društvenoj mreži Google My Business i povezivanje istih sa veb sajtom.

PROFESIONALNI TIM DV DESIGN

Naši SEO stručnjaci su dobro upoznati sa preko 200 faktora koji utiču na visoko pozicioniranje i poseduju znanje neophodno za postizanje dobrih rezultata. Kvalitetnom on-page i off-page SEO optimizacijom sajta za Google omogućićemo da vaš sajt bude indeksiran od strane pretraživača, a da potom dostigne i što bolju poziciju na pretraživačima.

Da li ste znali..?

Korisničko iskustvo (eng. user experience, UX) jedan je od faktora rangiranja. Google će bolje rangirati sajt ukoliko on poseduje rezponzivni dizajn (od eng. reči responsive design, što znači da se prilagođava uređaju) prilagođen prenosivim uređajima i nagraditi ga ukoliko dizajnom i sadržajem pruža najbolje korisničko iskustvo.

Još uvek nemate web sajt ili je vaš postojeći veb sajt zastareo? Ne dozvolite da potencijalni kupci napuštaju vaš sajt zbog zastarelog dizajna. Naručite web sajt i ostvarite dodatni profit na internetu!

VAMA JE POTREBAN RESPONZIVE WEBSAJTWEBSHOPLOGOFLAJERSEOWEB DIZAJNCMSMARKETING ?

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart